Intervista su Ekko Filmmagasinet

Thea Torp della testata danese Ekko Filmmagasinet mi ha intervistata oggi, in connessione alla mia partecipazione domani sera al Copenhagen Short Film Festival, ed è stata una conversazione molto interessante! Le mie conoscenze del danese sono abbastanza limitate ma ho capito quasi tutto, e sono molto felice del risultato!

Prostitution er ødelagt kvindeliv” [“La prostituzione distrugge la vita alle donne”]
Af Thea Torp

En kvinde starter med at stå glitrende hvid på en bryllupskage, men siden tvinges hun ud i prostitution i stop-motion-filmen The Wedding Cake.Instruktør bruger playmobilfigurer til at levendegøre en kvindes prostitutionshelvede i stærk kortfilm på Copenhagen Short Film Festival.
Sex er ikke altid bare for sjov.
I stop-motion-kortfilmen The Wedding Cake af den svensk-italienske instruktør Monica Mazzitelli bliver en uønsket graviditet første skridt på en helvedesvej.
Hendes mand vil ikke høre tale om en abort. Han efterlader hende med to små børn og en gæld, som kvinden må tilbagebetale. I desperation kontakter kvinden en alfons. Mod filmens slutning ligger hun i en mørk seng omgivet af midnatssorte playmobil-mænd. The Wedding Cake kan ses fredag den 9. oktober i serien Female Perspective på Copenhagen Short Film Festival.
”Langt størstedelen af de kvinder, der havner i prostitution, gør det som kvinden i historien på grund af fattigdom,” fortæller Monica Mazzitelli, der står bag prisvindende kortfilm som Dignity og The Coltrane Code.
De seneste fire år har den 56-årige instruktør og forfatter arbejdet med kvinder, der kæmper for at komme ud af prostitution i Sverige.
Her lærte hun også kvinden bag historien at kende.
”Jeg ville lave kunst ud af de historier, jeg hørte fra kvinderne. Det var for at give noget tilbage igen. Deres liv er jo blevet bestjålet dem. Jeg gjorde mit bedste for at gøre deres historier interessante og smukke. Give dem en stemme!” siger Monica Mazzitelli.

Moderne slaveri
Historien om en kvinde, der ender i gæld til en alfons, er på en gang naiv og knusende fortalt med playmobilfigurer og en bryllupskage, der står glitrende hvid i begyndelsen af filmen.
Kagen bliver gradvist ødelagt, indtil syltetøjet indeni åbenbarer en blodig masse.
”Prostitution er slaveri, ikke arbejde. Min erfaring er, at det tager årevis for kvinderne at komme ud af. Ofte tager de PTSD med derfra,” siger Monica Mazzitelli.
Ifølge instruktøren er pandemien skyld i, at flere kvinder er blevet presset til at have sex mod deres vilje. De har mistet friheden til at kunne sige fra.
”Mange kvinder i dårlige parforhold lever i noget, der minder om prostitution. De bliver i forholdet af sociale og økonomiske grunde. De vil beskytte deres børn med alt, hvad det indebærer. Også sex, som de ikke har lyst til.”